06 - 461 942 72 info@twinsrijopleidingen.nl
Selecteer een pagina

Opleidingen

 

Autorijles

Je rijbewijs halen is een eenmalige investering waarvan je een leven lang profijt hebt. Een rijbewijs voor de auto maakt je onafhankelijk en je kunt gaan en staan waar je wilt. Daarom is de keus voor een rijopleiding bij de juiste verkeersschool zo belangrijk.

Het rijbewijs B geeft de bevoegdheid tot het besturen van een personenauto met aanhangwagen tot 750 kg (inclusief laadvermogen). De aanhangwagen mag inclusief laadvermogen niet meer wegen dan ledig massa motorvoertuig. Het totaal niet boven 3500kg.

Voor de praktijk gebruiken wij een Opel Astra 1,7 cdti.

Deze compacte middenklasse is een zeer aantrekkelijke leswagen. Wij verzorgen rijles voor een ieder. Dit alles gebeurt in en om Assen, want niet alleen in Assen rijden is voldoende voor een kwalitatieve opleiding. Wij verzorgen dus niet alleen een opleiding voor het examen, maar zorgen ook voor een meerwaarde na het examen.

Bij je eerste rijles ontvang je van je instructeur een leskaartje. In je leskaartje kun je de lesafspraken noteren en de betaling daarvan laten paraferen. Daarnaast gebruiken wij een instructiekaart, hierop noteert je instructeur na iedere rijles je vorderingen. Hierdoor kun je zelf zien hoe je ervoor staat en waaraan je nog moet werken.

 

Motorrijles

Motorrijden geeft een gevoel van vrijheid en genieten van de natuur, in verschillende weersomstandigheden.

Voor een motorbestuurder is het belangrijk om eerst een goed inzicht te krijgen in de mogelijkheden van de motor en van zichzelf als bestuurder. Ook zal de bestuurder zich bewust moeten worden van de veiligheid èn de gevaren van het motorrijden. Het is dus logisch dat er aan de motorbestuurder hoge eisen worden gesteld.

Onze rijschool geeft rijles met behulp van zeer ervaren en bekwame instructeurs.

Om het rijbewijs categorie A te halen moet je minimaal 18 jaar zijn. Wanneer je op deze leeftijd voor je motorrijbewijs gaat, mag je op een ‘lichte motor’: <25 Kw. Voor leerlingen ouder dan 21 jaar is het mogelijk om te lessen op een ‘zware motor’: >25 Kw. Voor beide groepen gelden dezelfde 2 examens; AVB en AVD.

E achter B

Een aanhangwagen rijopleiding wordt steed belangrijker. Veel mensen denken dat ze alleen een bekeuring krijgen voor het rijden zonder rijbewijs E, maar vergeten dat je ook onverzekerd rondrijdt.

Ook over de regels voor het rijden met een aanhangwagen bestaat veel onduidelijkheid.

Je mag met een aanhangwagen met een toegestane maximum massa van 750 kg altijd rijden zonder rijbewijs E. Daarnaast mag de toegestane maximum massa van de aanhangwagen wel meer zijn, maar dan moet deze wel onder het ledig gewicht van het trekkend motorvoertuig zijn en mogen ze samen niet boven de 3500 kg komen.

Wij verzorgen een perfecte aanhangwagen rijopleiding die zelfs al mogelijk is in 1 dag. Wij hebben daarvoor een 6 uurs en een 8 uurs opleiding. Ook is het natuurlijk mogelijk om een “losse” opleiding te volgen.

Benieuwd welke opleiding het beste bij je past? Bel ons voor meer informatie. Ook de examens voor E achter B kopen wij van tevoren in, zodat ook hierbij geen lange wachttijd geldt.

 

Bromfiets praktijklessen

Als je het brommerrijbewijs wilt halen moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat voor deze categorie.

Veilige kleding en een goedgekeurde helm horen bij het bromfietsrijden.
Voor zover jezelf niet in het bezit bent van een helm en handschoenen, kun je deze tijdens de les van de rijschool lenen. Een helmmuts is verplicht voor behoud van de helmen en uit oogpunt van hygiƫne.

Verkeersinzicht leer je niet uit een boekje en dat is juist wat we onze leerlingen mee willen geven tijdens deze theorielessen. Tijdens de Theorielessen maken we al een afspraak voor een intake.
Direct na de 16e verjaardag mag je theorie-examen gaan doen. Je hebt nodig: een recente pasfoto en een geldig legitimatiebewijs. Om te slagen moet je minimaal 44 vragen goed beantwoord hebben van de 50 vragen.

Nadat je bent geslaagd voor je theorie examen krijg je rijlessen op de weg. De Praktijkopleiding wordt gegeven vanaf een volgbromfiets door een gediplomeerde instructeur.
Je krijgt de opdrachten door middel van een draadloos communicatiesysteem.
Tijdens de opleiding worden verschillende onderdelen behandeld zoals kennismaking en uitleg van de bromfiets, bijzondere rijeigenschappen en inzicht in het verkeer.

De bromfietsrijopleiding betekent bij ons niet alleen het halen van het rijbewijs, wij geven je bagage mee in de vorm van een gedegen opleiding om je bromfiets de baas te blijven. Als je deze cursus afrond en je hebt je rijbewijs AM gehaald, dan krijg je een gratis les als jij je autorijbewijs bij ons komt halen. Dat is dus een extra voordeel.